Wonder narra la vida d´Auggie Pullman, un xiquet de 10 anys nascut amb una malformació facial – la Síndrome de Treacher Collins -, que l’ha obligat a viure d’hospital en hospital sent operat fins a 27 ocasions. La seua vida ha transcorregut entre les parets de la seua casa, al costat de la seua família i la seua gosseta Daisy. La seua mare s’ha encarregat d’educar-li fins ara, però ha arribat l’hora que conega món i s’enfronte al seu major repte: anar per primera vegada al col·legi i intentar ser acceptat per professors i companys, malgrat ser diferent de la resta per la seua discapacitat.
Us proposem visionar la pel·lícula I fer fòrum sobre ella a partir del treball amb dues targetes que us adjuntem, per parlar sobre les diferències, el respecte i l’autoconcepte.
Amb una targeta pensem quina part del nostre cos ens fa especials i per què. Una vegada, decidida la part, repartim la targeta: «la part que més m’agrada de mi és». Amb ella explicarem quina part és important per a ell@s i per què el fa especial.
La segona targeta és «A vegades m’agradaria ocultar». En aquesta part el xiquet o xiqueta ha de retallar un casc d’astronauta a manera de lapbook i «escriure ocult», és a dir, dins del casc, allò que no els agrada del seu cos o de la seua personalitat. (Triem el casc d’astronauta, perquè en la pel·lícula, Auggie amagava el seu rostre darrere del casc)
Unes activitats que serveixen d’excusa per parlar de sentiments ocults, d’allò que normalment no parlem amb els fills/es i és bo treure aquests sentiments, així ens coneixem un poc més.