Lectura i sentiment

Lectura i sentiment

Famílies i educadors compartim una mateixa il·lusió i un mateix interès: que els nostres fills gaudisquen i s’apassionen amb els llibres perquè estem convençuts que la lectura és molt important dins de la seua formació, els fa capaços d’enfrontar-se al món amb moltes perspectives i punts de vista.

L’animació a la lectura no és una feina fàcil perquè no es pot mesurar, no hi ha fòrmules matemàtiques ni receptes per a donar un resultat exacte i segur. Aconseguir l’afició lectora és una feina lenta de dia a dia, perquè la lectura és un sentiment que es transmet, com tots els sentiments, poc a poc i per contagi.

A més a més, els factors que condicionen la lectura són molt variats: a vegades és la presencia de llibres a casa o l’exemple de veure adults lectors a la família i a l’entorn més proper, altres és gràcies a una experiència satisfactòria d’iniciació a la lectura a l’escola o l’existència de infraestructures públiques que faciliten mantindre i ampliar l’hàbit de llegir. No obstant, la concurrència de les circumstàncies més favorables no garanteix l’èxit; igualment un lector pot sorgir dels ambients més desfavorits.

Animar a llegir requereix constància, il·lusió, optimisme, és una tasca de dia a dia. Per això des de món d’animació us animem a que els apunteu a les activitats que proposen les biblioteques, a fer-los el carnet, que llegiu i conteu contes als vostres xiquets i xiquetes, un diferent cada dia o el mateix, no fiqueu excuses que val la pena… “Els xiquets/es es fan lectors/es a la falda dels seus pares” (Emilie Buchwald)